Dutch Baby aneb palačinka z trouby

Už jste slyšeli o Dutch Baby? Aneb palačinka z trouby pro líné obraceče palačinek 😁.
Co na palačince miluju, mimo fakt, že je mňam, je snadná příprava. Smíchají se ingredience a než se ráno nachystám, je snídaně z trouby ready
Ingredience
- 3 velké vejce (vel. L nebo 4 malá vejce) – ideálně pokojové teploty
- 85 g směsi rýžové mouky, kukuřičného a tapiokového škrobu (nebo směs, která tyto tři složky obsahuje, použila jsem tentokrát Schär Patisserie mix C Schar, ale stačí si je namíchat zhruba ve stejném poměru)
- 155 ml mléka (mám vyzkoušené i bez laktózy)
- cca 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
- špetka soli
- citronová kůra
- 20 g másla nebo trochu oleje na vymazání pánve
Postup
V tuto chvíli necháme těsto stát alespoň 10 minut (ideálně i půl hodiny). Mezitím zapneme troubu na 190-200 °C a dáme dovnitř nahřát pánev (pánev musí být samozřejmě vhodná do trouby, já používám litinu).
Jakmile bude trouba i pánev rozpálená, vymažeme máslem nebo olejem a vlijeme těsto (dávám máslo, ale s olejem budou okraje více křupavé).
Pečeme 30-35 min. Palačinka se při pečení krásně nafoukne. Pokud chcete oslnit strávníky, při vytahování pánve z trouby je ten správný moment. Po chvíli palačinka totiž trochu splaskne, ale okraje by měly stále zůstat vyšší a křupavé.