obrázek spojených srdíček horizontálně

Cukrářské piškoty bez lepku

Pojďte zkusit tyto cukrářské piškoty.

Ingredience

  • 3 bílky
  • 2 žloutky
  • 120 g cukru krupice (rozdělit na 80 a 40 g)
  • 140 g bezlepkové mouky obsahující xantanovou gumu (použila jsem Freee samokypřící Doves Farm)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Na posypání:

  • 60 g cukru krupice (nebo vanilkového cukru)
  • 40 g moučkového cukru

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C .
Bílky vyšleháme do pevného sněhu s 80 g cukru a špetkou soli. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do světlé pěny. Sníh a žloutkovou pěnu opatrně spojíme, aby bílky neztratily objem. Do směsi po částech prosejeme a zlehka vmícháme mouku, škrob a PDP.
Piškoty tvoříme na pečicí podložku pomocí cukrářského sáčku a špičky s kulatým otvorem. Je potřeba dělat rozestupy alespoň 4 cm. Já jsem měla rozestupy cca 2-3 cm a prostor mi tak tak vyšel.
Piškoty následně posypeme vrstvou cukru (smíchala jsem vanilkový, mandlový a moučkový, hezky to při pečení vonělo😁).
Piškoty dáme péct na 15 min a poté snížíme teplotu na 145 °C a sušíme piškoty dalších 10-15 minut. Sušením docílíme toho, aby byl piškot křupavý.

Já nejraději používám piškoty na můj nejoblibenější dezert – tiramisu 💙

oddělovač sekce
Prozkoumejte naši galerii
obrázek č.0
 
obrázek č.1
 
obrázek č.2
obrázek č.3
 
obrázek č.4
 
obrázek č.5
obrázek č.6
 
obrázek č.7
 
obrázek č.8
obrázek č.9
 
obrázek č.10
 
obrázek č.11
obrázek č.12
 
obrázek č.13
 
obrázek č.14
obrázek č.15
 
obrázek č.16
 
obrázek č.17
obrázek spojených srdíček horizontálně