obrázek spojených srdíček horizontálně

Bezlepková maková bábovka s povidly

Upečte si nadýchanou bezlepkovou makovou bábovku s povidly.

Ingredience

  • 200 g mouky (použila jsem Freee samokypřící Doves Farm)
  • 60 g mletého máku
  • 200 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání (použila jsem Meggle bez laktózy)
  • 1x prášek do pečiva bez lepku
  • Špetka soli
  • 150 g povidel
  • Rum

Postup

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Vejce pokojové teploty vyšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Opatrně vmícháme smetanu (může být předem ušlehaná do polotuha, tento krok ale můžete klidně vynechat). Do směsi zlehka vmícháme prosátou mouku a PDP – ideálně tak, aby pěna neztratila objem (směs pouze zlehka podebíráme, nemícháme energicky). Nakonec stejným způsobem vmícháme mák a přelejeme směs do formy.Povidla naředíme rumem, dala jsem cca dvě lžíce. Protože jsem měla povidla dost kyselá, přidala jsem vanilkový třtinový cukr. Můžete zkusit přidat i např. perníkové koření. Já jsem dávala rum, ve kterém mám naložený badyán, hřebíček, skořici a vanilkový lusk. Povidla přidáváme jako poslední krok v tenké vrstvě (např. zdobícím sáčkem), aby nepropadla úplně dolů (což se mi taky stalo, ale na chuti to nic neměnilo, mělo to jen estetický efekt 😄).Bábovku pečeme cca 45 minut – test špejlí.
No a teď už si jen uvaříme kafe a baštíme. Dobrou chuť! ☕️🍩

oddělovač sekce
Prozkoumejte naši galerii
obrázek č.0
 
obrázek č.1
 
obrázek č.2
obrázek č.3
 
obrázek č.4
 
obrázek č.5
obrázek č.6
 
obrázek č.7
 
obrázek č.8
obrázek č.9
 
obrázek č.10
 
obrázek č.11
obrázek č.12
 
obrázek č.13
 
obrázek č.14
obrázek č.15
 
obrázek č.16
 
obrázek č.17
obrázek spojených srdíček horizontálně